Tuesday, September 7, 2010

edisi mengemas rumah saya

salam semua
selalunya kan kalu korg yg adek beradek ramai especially pompuan
 mesti mak korg akn bahagi2 tugasan persiapan raya 
contohnya mcm kak long memasak kak ngah wt kueh n kek
kak chik kemas rumah adek psg pelita abg tlg abah bkr lemang bla bla bla 
sementara itu mak goyang kaki ngumpat dgn jiran sebelah yg perangai sebijik mak
hahaha ok fine weyh fine ak dh merepek

keadaan family saya lebih kurang samala tp len cket la tugasan dia
mama : tukang masak @ chef zalina di dapur u ollllzzzz 
abah : tukang beli barang kalu mama suh beli abah kena beli tnpa byk soal kalu-rajin-pegi-bkr-lomang-pon-sodap (--")
aku : si mak cik cleaner turun temurun dr tahun ke tahun
shera n baby : pembuat biskut2 raya yg kdg2 xsempat jamu dh msuk dlm perut diorg dulu 
boy : pembakar bunga api bila-dgr-siren-polis-terus-lari-masuk-umah-muka-pucat
ha tau pon kau takut !!

ok, arini ak nak share gbr keadaan rumah aku sebelum dikemas..bertuah kot kot aku nk tnjuk rumah yg tunggang langgang kt korg..yelah, setiap kali bace entry org len msti tnjuk umh yg dh siap kemas, ape ni der bosan r kalu asyek2 same je..hahahahaha xde motip

sebenarnya ak dh snap gbr2 ni semalam lagi, yelah bukan senang tau nk kemas umh yg giler ba-bi berselerak..umh aku baru direnovate sbb itulah mcm haramjad sket bersepah..mak ak pula seorg businesswoman (chewaaah) maka untuk mngemas rumah setiap hari adalah 1 yg mustahil..orang gaji???owhh no no no..baik duet gaji org gaji tu bg kt ak si mata duetan ini..wkwkwkwkwkwk

baeklah, kita mula dari depan umh yaaaa 
(amaran: sila tolong jgn gelakkan rumah aku, mmg bersepah jgn ckp ak pemalas pula sdgkan ak cuba untuk mngemas nih!!)


kalu pergi taiping, terjumpa rumah ini jgn segan silu ye
singgah lah :)


nmpak x nmpak x si vivot ksygan cuba enterframe


405, jalan 5, taman saujana jaya

  
korg dh bole nmpak keadaan berselerak tahap 1


 mak aku ckp, kalu dia duduk tepi kolam ni terasa mcm dlm citer bwg putih bwg merah si ikan kaloi pulak..fine mama fine!!


hah, jemputla masuk..tutup mata tutup mata SUSPEN kepala hotak!!!!




hall 1 - bahagian ni je aku sempat kemas woohh, yg len sume on d way 

 
 hall 2 - hampir 80% siap dikemas..tinggal nk gantung frame kt dinding je lagi dgn tambah bunga2 di kedai bunga




 dining hall - 50% siap, xgntung cermin, xgntung frame, xltk bunga



dapur - haha, jgn gelak weyh, mmg xkemas lagi nih..dapur umh ak bsr bole men badminton ngn polis tentri wan to jaga polis mati pencuri jaga, maka nak kemas mmg makan masa ok!


ni ruang rehat mama aku sebelum or selepas masak, nmpak bakul merah tu??
tu lah bakul daun palas nak wt ketupat, malam raya baru bole kemas ni


singki pun ak nk letak apekah oh apekah
jap g aku kemas lh pas berbuka..haha





ni bathroom n toilet ni sume ak nk kena SENTAL kau orang tahu ????
#$%^&*(*&^%$%^&*(


biskut kueh kerepek sume ni aku lah yg kene isik dlm balang kau org tahu ???

dh la cukup la xsnggup lg aku nk uplod gbr umah aku ni, aku tngok pun trasa runsing..
ha, mari aku tunjuk kan korg bilik aku..xdelah terasa runsing sangat ;P


jeng jeng jeng




langsir ni bukan aku yg jahit wkwkwkwkwkw
ape motip ko suziana ???


this katil i wish i could bring it to  johor (TT)


  

 raya tahun ini pakai wedges..first tyme dowhhhhhhh
nerves gilak ! thanks azza for choosing this 4 me :)
simple utk beginner toleransi mcm aku
(rase2 ak pkai selipar jgk kot, sumpah xyakin dowh) 

ok tu saje, aku tau umah korg mesti cantik giler kan dh siap kemas
xpela, wt pelan2 nk wt laju2 pose dowh, penat lerr..
haha..

p/s: mlm ni nk wt strawberry kek moist..ntah jadi ntah tidak...tnggu jela next entry k...

SELAMAT MENGEMAS RUMAH!!! 

5 comments:

Sophia Rani said...

amboi.... cantik nye umah.. bila aku leh gi umah ko ni suziana anak termizer ni...??? hehehe

azzarina said...

kasut!!!!!

suziana said...

sopy: nnt kalu ak blik tepeng ko ikut lh..

p/s: ak bru pas cuci kipas nih..huhue

suziana said...

azza: kasut yeay, dh bole jln dh, aj ajar..hahaha

Nadia Yusoff said...

wedges??hehehee...