Wednesday, May 12, 2010

ok..aktiviti sampingan di masa cuti

dah cuti 2bulan ni
rutin hidup saya macam ni lah ari2
8 am - bgun kasi anak saya CIK NEN makan
8.30 am - hantar boboy g tuisyen
9 am - g keje laaaa
5 pm - balik keje
6 pm - amek boboy sekolah
7 pm  onward - leisure tyme :)

tp, kalu ade masa terluang saya akan cuba merapatkan diri
dgn dapur mama saya
what???? suziana anak pak cik temizer tu nk memasak??
hey, jgn pndg sblh mata oke!!
(ecececeh)

sepanjang 10ari aku balik bercuti
ini lh hidangan pertama aku wat
(oh, sadisnya mama aku dpt ank dara mcm suziana tu)

so, idea nk wt resipi ni dtg dari sini
alah, wt breakfast je pon dh nk kecoh kecoh kan kan kan
(suka ati aku lh, ni diary aku!)

mula2, bahan2 yang kita perlu kn tuan2 dan puan2 adalah
roti gardinier
mayonis
telur
cheese
lada sulah
tak lupe juga oven :)


selapas itu, amek 2 keping roti
1 keping sapu mayonese
n 1 keping lg wt bulatan di tengah2


selepas itu gabungkan kedua2 roti dan susun di dlm tray
maka (eh, sesuai ke pkai maka) pecahkan telur pada roti2 itu



kalu boleh kasi telur kuning tu xpch..
tgk saye punye sudah pecah sebijik :(


jikalau cik adik semua rajen, taburkan cheese
untuk mnambah kegedikan hidangan ('-'")

kemudian bakar lah
set kn suhu 130degree selama 10 mnit
baru la garing dan telur masak
kalu bole letak kn mode TOP bukan bottom or top/bottom
ini utk memastikan roti cukup garing



setelah 10 minit,
 hahahaha, huduh plak roti aku ni
(sumpah roti ni lebih enak dimakan dari di lihat)
yg wt nmpk huduh tu sbb cheese dia garing smpai jdi cokelat2
setelah jd seperti gbr di atas,
taburkan lada sulah, pastu nk nmpk cntik n healthy
potong la tomato ke, mixed vege ke, ltk daun pastry ke
ikut sesuka suki korg lh..
SELAMAT MENCUBA !!

2 comments:

Sophia Rani said...

waaa... nmpak mcm sedap sgt... tp kalori byk tak..??? hehe

suziana said...

confirm byk syangku...hahaha