Tuesday, February 15, 2011

batak foursquare

salam people =)


hari ni nak cerita pasal foursquare
tau x foursquare tu apekah???
foursquare tu macam facebook and twitter la jgk
tp kite xupdate status, kite update current places..
best best best !!!!



dengan foursquare ni rakan-rakan anda dapat tau anda pegi mana
kalau pegi tempat-tempat grand tu haruslah check in kan (--")
foursquare ni menggunakan isyarat radio satelit dimana ia dapat detect current places kita, jadi jangan r korang sebenarnya kat parit raja tapi p check in kt Zimbabwe, tu bodo kedodol namanya bak kata seng regel 


aku pun baru je lagik duk main-main menatang ni
mula-mula rasa macam annoying la kan sebab apesal member-member tu post kt fb bende ni, last-last terjebak *tula, mengata orang sangat*


foursquare ni ekceli macam game pun ade dimana kita kene kumpul badge seberapa banyak yang mungkin, badge ni bukan senang2 nak dapat beb, ada syarat2nya..sapa yang banyak badge memang terbaik la!!lani, aku baru duk ada 8 ketul je, memang cket jer baru (TT)


ok, sekiranya kita check in kat sesuatu tempat tu banyak kali melebihi orang lain, kita akan dapat status mayor..yang ni la yang nak bangga ni, kadang-kadang kalau kat luar negara contohnya macam kedai makan ka, depa akan bagi diskaun best kt mayor ni..kiranya kat sana foursquare ni memang dah femes laa, kat Malaysia ni baru-baru suam-suam kuku nak mula
*tengokla mayorship aku, macam bodoh je tempat-tempat dia*

ni tips-tips yang aku buh la, pastu dia ada notification kat situ sape-sape yang guna tips kita ni..


history tempat kita pernah pegi, yang ni memang aku suh adek-adek aku mak abah aku sentiasa tengokla mana-mana tempat aku p, kalau jadi ape3 senang nak cari huhu..tapi ang toksah la p check in disco, memang nak kena cari kena sugun kena belasah la ngan mak abah aku !!

friends pun baru duk ada 29 orang, tak ramai lagi la orang main fousquare ni

bagi aku foursquare ni berguna kalau kita baru nak explore sesuatu tempat tu, di mana contohnya kita pegi Batu Pahat, ni first time pegi Batu Pahat ni
pastu kita tak tau nak tidoq kat hotel mana, so dengan menggunakan foursquare kita bole tengok tips-tips orang yang pernah datang kat tempat tu samada bagus @ tak bagus..

ok, contoh kita ternampak hotel crystal inn, so kita nak tau ok x crystal inn ni, kita bole tengok tips-tips customers sebelum ni


kalau nak makan pun sama, kat batu pahat ini ada belambak pizza hut tapi kita nak tau pizza hut mana yang terbaik, kat sinilah foursquare berguna..

harap hampa semua clear lah ngan foursquare ni..haa lagi 1 foursquare bukan je leh main ngan henpon canggih2..henpon cikai2 pon bole janji hampa ade browser..p donlod opera for mobile nuh pastu search foursqure mobile..nanti dia akan kua la macam ni

kalau kat hp aku dia akan kua macam ni lah sebab memang ada software khas, ala lebih tang grafic jer, yang lain same jer



sebelum korang nak main foursquare ni p la sign up dulu kat  

pastu terus link kan kat facebook or twitter korang k sebab nanti korang bole semak kan wall korang macam ini



ok tu je, sesiapa yang ada foursquare account meh add aku eh
hehehehe


ohh ya, dinner aritu sangatla best!!!tp gambar banyak sangat nak kena pilih dulu..next entry k..


haaaa, ade lagi satu hari sabtu lepas aku ngan geng kedodol sume pegi mandi waterpark kat melaka habis burn muka tapi takpe berbaloi sebab mama abah n adek2 wt suprise datang melaka tiba2 semata-mata nak jumpe aku..terharunyeeeeeeee...walaupun sekejab je tapi rasa disayangi sangat-sangat!!!hahahahaah



ok bye!!!!





3 comments:

Khai Rul said...

Perrgghh,,,mcm staill jer,,huhu

zarifahmr said...

datang lorong sulaiman tak penah ade record 4square pun? belom cukup cnggih makna nya..

♥ηαβiLα Lαα♥ said...

ok kite x taO nk pakai foursquare ni :'(