Friday, February 26, 2010

cara mnjadi pelajar cemerlang~~

dh lme x update blog kn...lmenye..lmenye..lmenye..arrrrgghhhhhhhhhhhh (ok..ak mmg ade sejenis pnyakit sawan yg xbpe nk kritikal sbnrnya tp jgn tkut k..huhuh)...spnjang mse ak xupdate blog MACAM2 pkara dh brlaku dlm hidup ak..uhuhu..prasaan yg bcmpur baur..sedih..gembira.. tp kbnyakannye sedih la..tp sume bnde tu mberi 1 pngajaran kt ak..mberi merubahan yg mndalam dlm hdup ak..terima kasih kpd my family, beliau dan juga kawan2 yg snggup berada d sisi ak selama tempoh mnjalani khidupan yg penuh rnjau ini..tnpa kamu semua ak KOSONG...kpd kesayangan2 saya, ak mohon ampun dri ujung rmbut hngga ujung kaki krna mngabaikan korg sume slama ni..thnks sbb tgur ak..hrp kite berkekalan smpi bila2..kpd saudara MRA, trima kasih krn memahami n brada di sisi sye xkire ape yg trjadi..ak syg korg semua!!!!!ok..dh cukup2..smpi sni je episod ayat melankolik..entry ni xde kne mngena pon dgn tjuk di atas...kn..kn..kn...
~x.o.x.o~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

haaaaa...nk kongsi rhsia kami semua tntang rahsia kejayaan ktorg sbgai pelajar UTHM yg cmerlang lg terbilang ni...huhue..eh, bkn sng tau tokoh pelajar mcm ktorg ni nk share tips2 mnjadi pelajar cmerlang dgn korg tau..so, bersyukurlah anda semua...hahahahahahahaha (tergelak sorg2..:D)..
sbnrnye, utk jd plajar yg cmerlang ni xsusah...semua org boleh mnjadi pelajar yg cemerlang ye...ingin sye tegaskan (lme xgune perkataan bahasa melayu karangan sekolah mnengah ni, cikgu ckp kalu ltk perkataan cmni markah dpt lebih) lg di sini SEMUA pon boleh..ekceli (actually in proper word), nk jd pelajar yg cemerlang ni kite bkn shaja perlu cmerlang atas kertas tp jgk perlu cemerlang d luar kertas..

ok2..bg yg mpunyai prasaan ingin tau yg mbuak2 dlm dri mereka apela tips yg diwar2 kn sperti di atas ni kn..haaa..ni la tipsnye..
 
 - SILA KELUARKAN FON CNGGIH ANDA (WAJIB ADE KAMERA YE KWN2)
- SILA TEKAN MENU N PILIH MENU CAMERA..PASTIKAN FON KORG BERADA DLM KEADAAN MODE SILENT UTK TIDAK MNGANGGU ORG DI SEKELILING ATAU MENARIK PERHATIAN CIKGU D DPN..
- BUAT AKSI2 YG MNJA LENTOK GEDIX SENGAL SUMBAT NTAH APE2 IKUT KRETIVITI KORG SEMUA
- TKN BUTANG SNAP
- START 'BERGIGI BIRU' (bluetooth lh) SESAMA SNDIRI
- UPLOAD KT FB N START TAGGING RKN2 ANDA YG TLIBAT..
 
*sbg contoh inilah  ini hasil kami bersama


 
 
 

 


 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 


kami dh cube cara ni dan as d result sgtlah bkesan..hehe..bkn shaja hnya mperoleh mrkah 2/10 kuiz EN. TALIB malah xpnh pham ape yg miss VICKY ajar..nmun bgitu kami semua xprnah putus asa...kmi akn sedaya upaya duduk sebelah2 dlm F2 (examination hall) ataupon pujuk cikgu supaya buat test dkt DKC (kalu wt kt DKC, peluang utk meniru eh bukan, peluang utk bkongsi2 jawapan eh bukan lg, peluang utk mnolong rkn2 serta ditolongi rkn2 (mse kecik2 mama saya ckp kalu kite tolong org pahala akn dpt byk, bile phala bnyk boleh msuk syurga..:D) adalah tnggi..btul..xtipu!!!kn dh ckp, xsusah nk jd plajar cmerlang sperti kami semua..renung2 kn dan selamat beramal....:D

 p/s: dlm kls ak sgtlah rapat ngn mereka semua ni..mashi, nana, mcpah, afi, huda, sofie, efa, n kak dah..jgnla korg xdtg kelas nnt aku xde kwn nk diajak bermain ketika cikgu mngajar di depan..kalu korg xdtg jaga korg..wahh,,bunyi mcm samseng plak jaga korg tp cube tukarkn ayt tu dlm bhasa inggeris bunyinya kedengaran mnje n indah sekali taking care u olllzzz~~


1 comment:

Sophia Lee said...

hahaha.. finnaly.. buleh pon komen.. hahaha.. adeh3.. suke aku tgk pic2 tu.. haha.. ko dpt 2/10 je ke..?? aku dpt 3.. hahaha.. adeh3.